OM OS

Historien om Blågård Radio - Roskildes ældste Radio/Tv butik.

Historien om Blågård Radio

1. marts 2015: 
Vi udtrådte af 2tal og skiftede vores navn tIlbage til det gamle Blågård Radio. Vi har valgt det gamle navn for at ligge vægt på vores stolte og lange historie.
Vi er byens ældste radio/tv butik.

29 juni 2013: 
Vi lukkede butikken i Gevninge for at samle alle krafter, og kunne give en endnu bedre service, i butikken i Roskilde.

1. januar 2006: 
Blågård Radio, Gevninge Radio og Rosa Radio blev slået sammen og blev til 2tal Roskilde A/S.
Ved sammenslutningen blev Rosa Radio lukket, så vi samlede os om en butik i Roskilde og en i Gevninge.

Blågård Radio

Den 1. maj 1942 åbnede Gunnar Raaddam Sørensen Blågård Radio. Butikken lå dengang på adressen Blågårdsstræde 2 i Roskilde.

Allerede dengang havde butikken eget serviceværksted, det var dog ikke placeret sammen med butikken, da der ikke var meget plads. Værkstedet lå i stedet på hjørnet af Skomagergade og Ringstedgade.

Allerede fra dag et har Bang & Olufsen været en del af sortimenten.

Salget gik forrygende, og butikslokalet blev hurtigt for lille.
Men først den 1. maj 1962 flyttede butikken til større lokaler i det helt nybyggede Højbrøndhus, som ligger på Støden 14, hvor butikken også ligger den dag i dag.

Den 1. juni 1980 solgte Gunnar Raaddam Sørensen butikken til Henning Møinichen og Keld Hansen

Lige fra opstarten af 2tal kæden i starten af 80’erne har Blågård radio været med. Navnet har siden da været 2tal Blågård Radio. Henning Møinichen var en af initiativtagerne til at få 2tal kæden op at køre.

Gevninge Radio

Per-Henrik Kristoffersen åbnede Gevninge Radio den 1. august 1986. Til at starte med var det med reparationer og salg af brugte fjernsyn fra privatadressen Rytterbakken 9 i Gevninge.
Salget af brugte tv gik strygende og da Roskilde Sparekasse besluttede at lukke deres filial i Gevninge, var det oplagt at flytte butikken til Lindenborgvej 119 i Gevninge.
Samtidig med flytningen blev der føjet antenne og parabolservice til konceptet, med uddannet montør til at køre den afdeling.
Ret hurtigt blev disse lokaler for små, og da Roskilde Posthus besluttede at lukke deres afdeling i Gevninge, som stødte op til butikken, var det helt naturligt at udvide butikken. Derefter kom også nye apparater til sortimentet.
Samtidig blev Gevninge Radio en del af den landsdækkende kæde Audiogruppen, der sidenhen skiftede navn til Radius.
Butikken voksede og en ekstra medarbejder blev føjet til. Samtidig begyndte vi at forhandle Bang & Olufsen.

Indkøbskurv
Scroll to Top